IOANNINA FOR EVER !!!!!!!!!

alekos000@gmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από τη διαδρομή προς τη "Δρακόλιμνη" της Τύμφης.!!!!

Στο όρος Τύμφη υπάρχει η περίφημη Δρακόλιμνη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2050 μ. και  είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς. 
 Απέχει  τέσσερις περίπου ώρες από το Μικρό Πάπιγκο και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με πεζοπορία. Η Δρακόλιμνη αυτή είναι γνωστή και για τους αλπικούς τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η ανάβαση στη Δρακόλιμνη είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της ορειβασίας και της φύσης γενικότερα. 
Δεν είναι βέβαια  δυνατό να περιγραφεί με λόγια η ομορφιά του τοπίου, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όσο και στον τελικό προορισμό. Μπορούμε όμως να σας μεταφέρουμε κάποιες από τις ομορφιές, μέσα από τις  φωτογραφίες που ακολουθούν.
Ανεβαίνοντας στη Δρακόλιμνη


Ορθοπλαγιές στην Τύμφη
Φθάνοντας στο ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Η Δρακόλιμνη της Τύμφης
Αλπικός τρίτωνας στη Δρακόλιμνη της Τύμφης
Αγριολούλουδα γύρω από τη Δρακόλιμνη
ΠΗΓΗ:     http://iliochori.blogspot.com/
http://alfanea.blogspot.com/2010/09/blog-post_5096.html

3 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

    Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

    Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

    Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

    Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετεροχρονισμένη η ερώτηση, αλλά που κολλάει το σχόλιο για τον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Αστακού με την ανάρτηση για τη Δρακολίμνη; Βρήκαμε χώρο και άντε να γράψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ BLOG ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ''ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ''.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΠΑΝΤΩΣ , Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή