IOANNINA FOR EVER !!!!!!!!!

alekos000@gmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από τη διαδρομή προς τη "Δρακόλιμνη" της Τύμφης.!!!!

Στο όρος Τύμφη υπάρχει η περίφημη Δρακόλιμνη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2050 μ. και  είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς. 
 Απέχει  τέσσερις περίπου ώρες από το Μικρό Πάπιγκο και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με πεζοπορία. Η Δρακόλιμνη αυτή είναι γνωστή και για τους αλπικούς τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η ανάβαση στη Δρακόλιμνη είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της ορειβασίας και της φύσης γενικότερα. 
Δεν είναι βέβαια  δυνατό να περιγραφεί με λόγια η ομορφιά του τοπίου, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όσο και στον τελικό προορισμό. Μπορούμε όμως να σας μεταφέρουμε κάποιες από τις ομορφιές, μέσα από τις  φωτογραφίες που ακολουθούν.
Ανεβαίνοντας στη Δρακόλιμνη


Ορθοπλαγιές στην Τύμφη
Φθάνοντας στο ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Η Δρακόλιμνη της Τύμφης
Αλπικός τρίτωνας στη Δρακόλιμνη της Τύμφης
Αγριολούλουδα γύρω από τη Δρακόλιμνη
ΠΗΓΗ:     http://iliochori.blogspot.com/
http://alfanea.blogspot.com/2010/09/blog-post_5096.html

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πάπιγκο: Ομορφιά που θα σας κόψει την ανάσα!!

Κάτω από την οροσειρά της Τύμφης (ή Γκαμήλας) με φόντο την χαράδρα του Βίκου και τον ποταμό Βοϊδομάτη, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού δεν υπόσχονται απλά μια μοναδική διαμονή, αλλά καταφέρνουν να δημιουργήσουν μόνο φανατικούς οπαδούς, σε απόσταση 496 χλμ από την Αθήνα και 314 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.
Ιδανικά για αποδράσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με πυκνή βλάστηση και άγρια ομορφιά, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο στο Δυτικό Ζαγόρι δικαιολογημένα ξεχωρίζουν.
Είναι γεγονός άλλωστε πως η Γκαμήλα θεωρείται το πιο μεγαλόπρεπο βουνό στον κορμό της Β. Πίνδου, καθώς συνδυάζει δύο διαφορετικές όψεις.
Η βορινή πλευρά του βουνού είναι μια σειρά από ορθοπλαγιές, που διακόπτονται από βαθιές χαράδρες και λούκια, με εντυπωσιακές κλίσεις που θυμίζουν έντονα τις Άλπεις, ενώ στη νότια πλευρά οι κορυφές κατεβαίνουν ομαλά και σχηματίζουν ένα μεγάλο οροπέδιο.


Σε υψόμετρο 900 μέτρων στους πρόποδες της Αστράκας και κάτω από τη μυθική Δρακόλιμνη συναντάμε το Μεγάλο Πάπιγκο, ενώ σε απόσταση περίπου 2 χλμ. συναντάμε το Μικρό Πάπιγκο σε υψόμετρο 980 μ. Ανάμεσά τους η χαράδρα, τα νερά της οποίας καταλήγουν στον Βοϊδομάτη.
Γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια, η παραδοσιακή κεντρική πλατεία με τον πλάτανο στη μέση, αρχοντικά χτισμένα με την ηπειρωτική αρχιτεκτονική, πέτρινες βρύσες, φυσικές πισίνες, οι οποίες γεμίζουν νερό τον χειμώνα, καθιστώντας τις ιδανικές για κολύμπι το καλοκαίρι.
Όμορφες εκκλησίες σπάνιας αρχιτεκτονικής με τέμπλα και αγιογραφίες, εντυπωσιακά γεφύρια, ξωκλήσια, αλλά και οι πέτρινες βρύσες αποτελούν επίσης από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής. 











ΠΗΓΗ:   http://www.in2life.gr/ 

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Όμορφες εικόνες από τα Ζαγοροχώρια!


Πηγαίνοντας πρόσφατα  με φίλους μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια, με τελικό προορισμό το Ηλιοχώρι, απολαύσαμε στη διαδρομή πολύ όμορφες εικόνες, τις οποίες αποθανατίσαμε με τη φωτογραφική μας μηχανή.
 
Σκέφθηκα βέβαια ότι τις εικόνες αυτές  θα ήθελαν να τις απολαύσουν και κάποιοι  από τους  επισκέπτες-αναγνώστες της σελίδας μας, γι΄ αυτό και σας τις παραθέτω. 

Οικία στο Τσεπέλοβο

Από κήπο στο Τσεπέλοβο


Άλογα που βόσκουν


Η γουρούνα με το γουρουνάκι της διέρχονται το οδόστρωμα


Καλντερίμι στο Σκαμνέλι


Καταράκτης στο Ηλιοχώρι


Το ανωτέρω άρθρο πάρθηκε από ένα νέο και αξιόλογο blog , το   http://iliochori.blogspot.com/  το οποίο και θεωρούμε πως έχει πολλά να δώσει σε όλους μας!!!